Okategoriserade

Vinterbad

Sponsrat inlägg i samarbete med poolgiganten

Hur gör ni med er pool på vintern?

Att ha en egen pool hemma är bra och kul på alla sätt, men hur gör man på vinterhalvåret?

I Sverige blir ju vintern väldigt kall. Kanske inte varje år, men det blir i alla fall så pass kallt att man inte vill bada utomhus. Vissa år blir det dessutom så kallt som 20-30 minusgrader, då kan man inte ha en pool utomhus. Den skulle frysa till is och gå sönder. Tänk om man kunde ha den som skridskobana på vintern och pool på sommaren, tyvärr så går inte det. Isexpansionen skulle förstöra poolen och det är därför man måste vinterstänga pool.

Vinterstägning

När man vinterstänger sin pool så tömmer man den på vatten, lossar på slangar och skruvar bort det som kan frysa fast. Man kan också köpa speciella isblock som hjälper till att minska för en eventuell isexpansion. Det är också viktigt att täcka poolen på vintern så att inte barn eller djur råkar ramla i, därför ska man ha vinterplåtar på poolen. De tål både tung snö och en vuxen person om det är så att någon irrat sig ut på din pool.

Badtunna

Om man vill bada utomhus på vintern också så skulle jag satsa på att ha en badtunna i tillägg till poolen. Det finns många fina badtunnor och man kan välja på både el och vedeldad. Personligen tycker jag att vedeldad badtunna låter så himla mysigt! Tänk att sitta i tunnan när det sprakar i elden och snön är runtom, det är riktig vinter de!

Bastu

Bastu är också mysigt och någonting som går att använda året runt. På sommaren kan man bada bastu det är lite svalar sommarkvällarna efter man har badat i poolen. På våren kan man ta en sväng i bastun efter man har varit ute i trädgården och grejat med alla odlingar inför sommaren.

På vintern är bastun allra bäst, då kan man dels värma sig efter att ha varit ute och åkt skidor eller pulka. Man kan också sitta ett tag i bastun och bli riktigt varm för att sedan gå ut och slänga sig i snön. Det är härligt och barnen tycker ofta att det är väldigt roligt. Efter att man har slängt sig i snön så springer man tillbaka till bastun igen och värmer upp sig.

Om jag kunde hade jag haft pool, bastu och badtunna då kan man bada och basta året runt!