Okategoriserade

Musikskola för barn och ungdomar

I dag var det Sävja dagen i Uppsala med både försäljning och musik för barn

Tänk att kunna ordna en sådan härlig dag för både barn, ungdomar och vuxna. Samt att alla åldrar tyckte dessutom att det var så roligt att de kommer dit år efter år. Det är detta som gör musiken så underbar och härlig. Varje barn som är musikintresserad är en gåva och dem ska man ta till vara på. Något nästan alla barn provar på är piano för att det är enklare att prova på en tex fiol. Det är inte heller alla barn som kan detta med fiol och många har säkert aldrig i sitt liv hållit i en fiol.

Det första barnen kommer i kontakt med är barnsånger och då brukar lärare alltid spela piano för barnen. Därför kan också piano vara det första man stöter på. I skolåldern så brukade det finnas ett piano i varje klassrum. På rasterna kunde man alltid höra att barnen tryckte på tangenterna för att försöka få till en musik.

Man skulle kunna starta pianolektioner för barn och hyra in sig på en skola. För att kunna göra det behöver man en lokal, bokföringsprogram och även en piano. Det dyraste måste då vara ett piano för det kostar att äga en och att underhålla den med jämna mellanrum. Då kan man ta ett Företagslån småföretag så att man har råd att köpa in ett piano till detta företag man planerar att starta.

Det skulle ge så mycket för alla barn som vill lära sig att spela piano. Man kan också ansöka stipendium så att de barn som ej har råd att ta pianolektioner ändå kan få stipendium för att gå dessa kurser. Det finns många olika typer av stipendium man kan ansöka. Vad barnen mer behöver är också böcker för att lära sig alla noter. Sedan behöver barnen kanske ett piano de kan ha hemma så de kan spela då och då för att öva fram sina talanger. Alla har vi talanger bara vi väljer att plocka fram dem. Uppmuntra dina barn att ta lektioner i piano för det är också ett sätt att bli stimulerad inför framtiden. Det är viktigt att lära barn att de kan bli vad de än vill bli när de blir stora. Det finns inga gränser här i livet och detta måste ni lära era barn för då får de bättre självförtroende och vågar tro på sig själva.