Okategoriserade

Elavtal

Spara pengar på ditt elavtal

Det var många som fick en chock när elpriserna sköt i höjden för ett tag sedan. Speciellt de som bor i hus. Vissa fick det knappt att gå runt. Det finns faktiskt mycket man kan göra för att spar in på elen.

Det finns säkert massor av saker man kan tänka på, men några enkla saker tänkte jag tipsa om här. Släcka lampor, ta för vana att alltid släcka lamporna när du går ut ur ett rum. Har du tänkt på att äldr människor oftast är mycket noggranna med det? Det är för att de har varit tvungna tidigare då elen var dyr och man inte hade så mycket pengar.

Visste du att du kan spar pengar till hushållet genom att tvätta på natten eller senare på kvällen. Många nya tvättmaskiner går att tidsinställa, ställ in att det tvättar på natten eller tidig morgon och häng tvätten när du vaknar. Då har du sparat pengar!

Häng tvätten istället för att köra torktumlare. En torktumlare drar el, men att hänga upp tvätten är helt gratis!

Nummer ett är såklart att titta på priserna, har du verkligen rätt elbolag? Läs på och jämför priser från olika elbolag för att hitta det billigaste elavtalet för just dig och din familj. Det tar lite tid att jämföra och kolla upp allt, men du kommer att vara så nöjd när du hittar det bästa och billigaste elavtalet.

Nu börjar vi gå mot höst och sen kommer vintern då vi använder mest el. Tänk på alla små saker som du kan göra hemma för att spara pengar till hushållet. Ha till exempel inte laddare i om du inte laddar din telefon eller platta. Stäng av tv:n om du inte tittar på tv, i många hushåll går tv:n dygnet runt trots att ingen tittar.

Ni som har familj, lär barnen att göra alla dessa saker. Dels kommer det att bli billigare för er men det viktigaste av allt är att du lär dina barn att ta vara på elen och även på miljön. De kommer att få det lättare och billigare när de en dag flyttar hemifrån.

Lycka till att spara in pengar på din nya el!