Okategoriserade

Ekofestivalen med bl.a Magnus Rosén & George Keczan!

Pressrelease 2020-08-19

 

Gemyt och premiärer på årets Mossagårdsscen!

 

En svensk rockikon, en hårdrocksbasist som tolkar Game of Thrones, ena halvan av en humorduo och en uppskattad singer-songwriter. Det är några av de artister som kommer att uppträda på årets Mossagårdsfestival den 28-30 augusti!

 

Mossagårdens lada – som nyligen och pågående restaureras med hampa – kommer att husera årets livekonserter under den coronaanpassade Mossagårdsfestivalen.

 

–          Istället för att hoppa över festivalen detta olycksdrabbade år efter den stora branden, har vi istället valt att vända eländet till något positivt, berättar festivalgeneral Ebba-Maria Olson. Tack vare årets restriktioner, blir Mossagårdsfestivalen istället en intim och exklusiv upplevelse för de 50 besökare som kan avnjuta den.

 

På programmet finns som vanligt ett knippe starka och intressanta artister. Ebbot Lundberg behöver inte någon närmare presentation, med ikoniska band som Union Carbide Productions och Soundtrack of our Lives på sitt samvete. Han har redan besökt festivalen ett flertal gånger och återvänder nu med den göteborgska soloartisten Tentakel, a.k.a Pontus Torstensson. Duon har precis spelat in en singel tillsammans och kommer att uppträda för första gången någonsin på Mossagårdsfestivalen!

 

Även singer-songwritern Nicolai Dunger är ett starkt namn på den svenska indiehimmeln. Han har hunnit släppa ett 15-tal album och samarbetat med världsartister som Will Oldham, Mercury Rev, Esbjörn Svensson jazz trio och The Soundtrack of Our Lives. Julia Frej känner vi som ena halvan av humorduon Kakan och Julia och programledare för Ink Master. 2016 startade Frej sin musikaliska solokarriär med en svensk version av Broder Daniel’s “Shoreline”. Nu är hon högaktuell med en sprillans färsk singel. Magnus Rosén har ett förflutet som Hammerfalls basist men är även känd för att 2016 gjort en något oväntad tolkning ett Game of Thrones-ledmotivet i SVT-programmet Edit. På Mossagårdsfestivalen spelar han en mix av folkmusik, klassisk musik och konstmusik.

Andra artister som står på repertoaren är opera- och musikalartisten Johanna Kalliokuljo, roots- och countrybandet Maria Anderberg & The Hillbilly Misfits, egensinniga folkrockaren Miranda Murre Eriksson och det nya skånska reggaekollektivet Broder Jord. Det blir ett varierat men mycket svängigt program, så ladda en picknickkorg med ekologiska godsaker, ta med familjen och förbered er på en mycket speciell konsertupplevelse på årets Mossagårdsfestival!

________________________________

Mossagården – en kort presentation

Mossagården i Veberöd är en kringbyggd skånelänga byggd år 1811, men Mossagården är också ett företag där navet i verksamheten kretsar kring ekologisk odling. De ekologiska odlingarna förenas med ekologisk e-handel, prenumeration på grönsakslådor, genbanksklassade djur, gårdsbutik- och trädgårdscafé, samt Mossagårdsfestivalen, en årlig ekologisk musik- och upplevelsefestival för hela familjen. Mossagårdsfestivalen har lett till att fler kulturella inslag planeras på gården i ett led av kultur möter natur på Mossagården. www.mossagarden.se, www.mossagardsfestivalen.se.

 

Pressbilder Mossagården 1: https://www.mossagardsfestivalen.se/Festivalen_Pressbilder.html

Pressbilder Mossagården 2: https://www.mossagarden.se/index.php?id=254396

Länk till årets affisch: https://www.mossagardsfestivalen.se/MGF_Pressbilder_festivalen/MGF%202020%20-%20affisch%20A3.pdf

________________________________

 

För mer info, kontakta:

Ebba-Maria Olson

ebba@mossagarden.se

046-859 71 / 070-32 855 44