Okategoriserade

Dags för nya däck

Sponsrat inlägg

 

VINTERDÄCK. 

 

Vintern kommer alltid plötsligt. Från att det kan vara sommarvärme i september tills att det i oktober/november är minusgrader, åtminstone nattetid. Nu börjar det därför bli hög tid att byta till vinterdäck. Senast 1 december ska det vara gjort (under förutsättning att det råder vinterväglag). Väglaget är svårt att förutspå eftersom det kan ändras över en natt, därför är det bra att vara ute i god tid när det gäller bytet av vinterdäck. 

 

Det är viktigt att kontrollera att dina däck inte är för slitna eller gamla. Mönsterdjupet måste vara minst 3 mm på vinterdäck. Livslängden på däcken beror mycket på hur de förvaras, men givetvis även på om hur mycket du kör. Oftast hinner däcken bli slitna innan de blir för gamla. Om ytan på dina vinterdäck känns hård och du börjar se en tendens till små sprickor i gummit kan du konstatera att däcken är för gamla och nya bör införskaffas.

 

Alven-ingvarsson.se har ett stort utbud av vinterdäck i alla prisklasser för alla typer av bilar. De erbjuder fri frakt och flera olika betalningsalternativ. 

 

När du ska välja vinterdäck behöver du fundera på om du behöver dubbdäck eller friktionsdäck. De olika däcken har olika egenskaper på olika underlag. Om du bor i norra sverige kan det vara nödvändigt med dubbade däck, och tvärtom om du bor i söder så kan det räcka med friktionsdäck. De odubbade däcken kan ha lite olika gummiblandningar. I norra och mellersta Sverige är däck med mjuk gummiblandning (nordisk gummiblandning) vanligast och i södra Sverige fungerar det oftast med de Continentala däcken (allrounddäck) som vanligen är lite hårdare. På vissa vägar är det inte tillåtet att köra med dubbdäck så detta kan också vara en parameter att ta med i beräkningen vid val av däcktyp. 

 

När du väl har köpt dina nya vinterdäck är det av yttersta vikt att du förvarar dem på rätt sätt. Detta för att de ska hålla så länge som möjligt. Vinterdäck ska lagras mörkt, svalt och torrt. Lösa däck ska förvaras stående och kompletta hjul ska förvaras liggande. Innan du lägger däcken på förvaring ska du tvätta av dem så att vägsalt inte torkar ut gummit under tiden däcken förvaras. Om du väljer att lämna bort däcken på däckförvaring är det bra att kolla så detta är något som företaget gör. 

 

Behöver du uppdatera dina vinterdäck inför däckbytet så är det hög tid att göra det nu. Gå in på Alven-ingvarsson.se så får du hjälp att hitta passande och prisvärda däck till din bil.