Okategoriserade

Sverige skall inte ha fattigpensionärer!

Till kamp för att ha en gemensam lägstanivå när det kommer till pensionerna ( Sverige skall inte ha Fattigpensionärer ) TV Exakt24 har ecis publicerat ett Reportage.
Se länk: https://www.youtube.com/watch?v=hMg0jHRtuyU
Dan Glimmerås, Göran Dandelo, Magnus Rosén
* Pensionärer i gula västar * Solidaritetspartiet. Till kamp för fattigpensionärer – den bortglömda gruppen Pensionärer i Gula Västar är en partipolitiskt obunden grupp som vill röra om i grytan och har siktet inställt på att lansera ett politiskt parti som värnar fattigpensionärer. På facebook bedriver man upplysning för att förbättra situationen för de som byggt upp välfärdslandet Sverige. Organisationen är inte en undergrupp till proteströrelsen från Frankrike med det liknande namnet Gula Västarna, utan är en självständig ideell förening vars mål bland annat kommer vara att minska det inkomstgap som uppstått mellan genomsnittslönen och genomsnittspensionen i Sverige.
Glimmerås berättar att medelinkomsten i Sverige 2001 var 160 000 kr, medan medelpensionen samma år låg på 130 000 kr – alltså en skillnad på 30 000 kr. År 2019 hade detta gap vuxit till att utgöra 200 000 kr då medelinkomsten enligt Glimmerås låg på 360 000 kr medan medelpensionen fortfarande låg kvar på 160 000 kr. Dan Glimmerås som är pensionerad dansbandsmusiker och före detta egenföretagare har fått nog av att de pensionärer som har byggt upp välfärdslandet Sverige, idag sitter i fattigdom och lider. Han menar att det finns mellan 310 000 och 350 000 fattigpensionärer, varav många inte har råd att äta näringsrik mat eller resa och besöka sina barnbarn på grund av den ansträngda ekonomiska situation de befinner sig i. Glimmerås flankeras i sitt engagemang av den före detta moderate politikern och civilekonomen Göran Dandelo, som har valt att överge sitt forna parti för att bidra med sin kunskap i Pensionärer i Gula Västar.
Dandelo berättar om besvikelsen över att ha bidragit till samhället under ett helt yrkesliv för att under sin pension behöva leva knapert och ger en känga åt sin förra partiledare Fredrik Reinfeldt som han anser gjorde sig skyldig till ett slag mot svenska folket då han framfört sitt ”öppna era hjärtan”- tal. Dandelo beskriver hur politikerna hävdar att man inte skall ställa grupp mot grupp, men hänvisar till att de uppgörelser som gjorts mellan Moderaterna och Miljöpartiet lett till att det varje gång har varit pensionärer som tvingats stiga åt sidan.
Vi får även träffa rockmusikern Magnus Rosén, som spelat med bl.a. Hammerfall. Han brinner för att hjälpa fattiga människor och har tidigare arrangerat konserter i Sydamerika där intäkterna från konserten gick åt att dela ut mat till behövande i slumkvarter, s k favelor. Han anser att pensionärerna i Sverige är en bortglömd grupp och vill vara en ambassadör för Pensionärer i Gula Västar genom att stödja en upplysningskampanj för pensionärer, som han anser inte ska behöva leva i fattigdom i ett rikt land som Sverige. Rosén anser att folk verkar ha glömt av att politiker har en arbetsgivare – folket, och anser att det därför är viktigt att politiker talar om en verklighet som folket känner igen sig i.
Vill du stödja eller bidraga vårt arbete, välkommen att besöka vår Fcaebook sida https://www.facebook.com/groups/558588297979255/?multi_permalinks=1106243159880430&notif_id=1611660376191895&notif_t=group_highlights&ref=notif Vi har också startat Partiet Solidaritet för att ta detta till riksdagsnivå.
Magnus.
www.magnusrosen.com
www.magnusrosen.nu