Okategoriserade

Superkraften inom oss!!!

Viden blåser runt husknuten och jag tittar ut, där finns en hel värld som nu är stängd, eller?

Skogen och sjöarna finns kvar med allt liv som naturen bjuder på, allt är som vanligt! Haven med alla sorters liv lever på utan att något förändring har skett. Ja även här hemma i huset är det som vanligt.

Men en Pandemi som vi inte ser med våra ögon gör sig gällande, där rädslor styr oss människor som den tyvärr alltid har gjort i människans historia.  I detta fallet emot den osynliga fienden. Där även Mammons makter krakelerar vårt samhälle med en kraft som är större pandemin själv.

Statistiken på statistiska centralbyrån visar oss en indikation av verkligheten som  ibland kan vara ett bra rättesnöre. Att njuta och inte vara rädd är viktigt även för hälsa, kroppen och själen. Att vara försiktig och alltid ifrågasätta tillhör alltid till den säkrare väg.

Vi som jobbar inom kulturen får känna av en motvinden som blåser vår kreativitet och mångfald ifrån vår underbara plattform där lust, inspiration och samhörighet finns mellan människor!

Men det är där vi aldrig får ge upp!!!                                                                                                                                  Att ta nya tag, se möjligheter, utveckla och skapa visioner som sträcker sig långt utanför rädslans ramar.          Det är symbolen i kulturens fria inspirerande kraft och lust som ger oss en injektion av glädje i innovationernas oändliga möjligheter.  Detta har vi alla inom oss även fast det ibland krävs lite super krafter att bryta upp rädslans fängelse och se nya plattformar som byggs upp utifrån nya förutsättningar.

Att ge upp och sakta förtvina i den mörka negativa spiralen är inte livslustens väg, utan att se ljuset i tunneln och göra sig beredd med goda inspirerande visioner. Detta gör framtiden till en god plats för oss människor.

P.s att ifråga sätta ger svar sa lärarinna till den lilla flickan som just börjat sitt liv i en värld där balansen mellan svart och vitt ibland kan vara svår. Just där kräves våra inre superkraft för att inte snubbla eller bli vilseledda i livets labyrinter. Lyssna alltid på den försiktiga generalen sa lärarinna innan den lilla flickan lämnade klassrummet!!

 

Magnus Rosén