Okategoriserade

Min väg i livet!!!

Försöka förstå

Musiken och att vara en människa som försöker förstå är nog mitt mission i livet.
 
Mina frågor och mina texter jag lägger ut handlar om att jag vill förstå.
Inte skapa osämja, har inte upplevt några starka reaktioner, men vill i alla fall ha sagt detta när jag skriver om vårt samhälle.
 
Foto Gabriel Henningson
 

Detta har varit mitt tänk att försöka förstå

 
Jag har försökt att träffa så många partier i Riksdagen som möjligt under ett flertal år, hela skalan från Vänster till Höger. Antingen har jag blivit inbjuden, medverkat på arrangemang, regeringsdelegationer utomlands, spelat på tillställningar eller som jag gjorde sist med att medverka på Demokratidagar med bl.a högsta Polischefen i Göteborg Erik Nord, Inrikesministern Mikael Damberg samt Tulltjänstekvinnan Jessica Vikberg.
Jag vill bilda mig min egen uppfattning om andra människor. Att se folk i ögonen, inte bara lyssna på andras uppfattningar, vilket jag tror är ganska så vanligt. Det är i alla fall mitt sätta att bemöta verkligheten.
 
Jag har haft möte på regeringskansliet ang delegation till Kina, träffat folk på Almedalsveckan eller på kaféer i min hemstad, på Rotary eller andra ställen.
Har också träffat polisen, narkotikapolisen och tulltjänstemän / kvinnor, gjort föreläsningar på fängelser och skolor mm då jag är ambassadör för Riksförbundet Ett Narkotikafritt Samhälle

Noblepristagare

Även träffat Nobelpristagaren i fred Muhammad Yunus från Bangladesh i samverkan med Juteborg.se
Är även ambassadör för att stoppa mäns våld mot kvinnor. https://www.rskriksforeningen.se
 
Jag har suttit I styrelsen för ” Music against violence ” i 5 år. Välgörenhetsuppträdanden för utsatta människor i Sverige och utomlands, , BRIS, Barncancerfonden, Save The Earth plus mycket mycket mer.
 
Detta är mitt sätt att ta ställning för ett gott samhälle.
 
Av någon anledning är jag intresserad av att försöka förstå hur Demokratin och ett tryggt samhället kan bli möjligt, speciellt i brytpunkterna där friktionen äger rum.
Hade jag varit yngre så hade jag bestämt läst statsvetenskap.
 
Just nu jobbar jag med ett integrations projekt där kulturen är verktyget. Jag kommer att berätta mer om detta tids nog.
 
Att bygga broar istället för att skapa utanförskap helt enkelt.
 
 
Magnus.
 
www.magnusrosen.com
www.culturemeetsindustry.com