Okategoriserade

Vad är det som händer?

Upploppen i Sverige!!!???

 
Ifrågasätter vi inte själva, har vi inga åsikter, ja då kanske allt är bra som det är?
Hos mig själv föder det frågor, då jag vill bo i ett tryggt land med framtidsutsikter. Dessa åsikter är min rättighet och alla andra har sina rättigheter till sina åsikter.
För det goda samhället!❤️🙏
 
Brev till Regeringspartierna!!!
 
Efter upploppen för några dagar sedan i flera städer i Sverige 🇸🇪 föds automatiskt frågor.
Jag gör ett nytt försök att skicka ut ett brev till alla Sveriges riksdagspartier. Vi får se om ni / dom intresserar sig för oss vanliga människor.
Brevet finns här under i texten.
 
Här kommer lite funderingar och tankar som mynnar ut i 12 frågor, om ni vill kan jag ev lägga ut era svar, tänker att det kan ju vara lämpligt inför valet 2022.
Jag är ingen organisation eller något nätverk, är inte heller politiskt aktiv, men jag bor i mitt land där jag är född som är Sverige och jag börjar ledsamt nog känna mig både rädd och otrygg, därför söker jag svar.
 
Jag skulle vilja fråga utifrån ett demokratiskt perspektiv, för alla partier står väl för demokrati?!
 
Politiker i dag pratar om en verklighet som ledsamt nog inte känns igen många gånger i samhället.
 
• I Sverige har vi fått fattigpensionärer, vi har en tullverksamhet med bakbundna händer. Fritt fram för knark, människohandel, stöldgods vapen o.s.v !!! Hur är detta ens möjligt???
Hur är det möjligt med representanter som ni politiska partier är för oss folket, att göra vårt land så sårbart på detta sättet. Detta förstör ju yngre människor där knarket skrämmande nog till och med knackar på mellanstadiet i våra skolor där våra barn skall lära sig om livet och utbildas.
 
” Stöldgods ” Människors egendom som folk kämpat och jobbat för, skall sedan bli bestulna och fraktkaravaner som kör ut genom våra öppna gränser.
Lägg där till alla hot, skjutningar med vapen där undre världen har större vapen arsenal än Polisens egen arsenal med upp till 100% med mer vapen, samt tyngre vapen än polisen har i flera städer i Sverige !!! Hur är detta ens möjligt?
 
1. Vem har egentligen ansvaret ang dessa öppna gränser ??? Vem har bestämt att Sverige skall skapa sina egna problem med sådant här beslut???
 
• Vi folket, vi som väljer er att representera oss, vi betalar höga skatter plus smygskatter snart precis överallt. Skatterna går också till den demokratiska riksdag som skall representera folket med ansvar, sunt förnuft och goda visioner för framtiden. Samtidigt blir skolan, sjukvården o.s.v sämre. Vi har Miljöskatter där pengar inte ens är öronmärkta, pengar som skulle kunna subventionera gröna val med billigare priser till miljövänliga produkter. Är det en miljö-kris som ni deklarerar så borde väl detta vara det enda rätta valet?? Istället höjer man priset på gröna val!
Var är kraven när det kommer till tillverkning av plastprodukter eller andra material som inte är nedbrytningsbara. Ni sätter skatter på plastkassar så vanligt folk måste betala mer av sina surt förvärvade pengar, istället för att kräva att kassarna är gjorda av miljövänliga material. Men den mesta plasten finns ändå kvar på väldigt många produkter i dom flesta affärer. Hur viktigt är egentligen miljön???
 
2. Det känns många gånger som staten är mer intresserad av skatteintäkter än miljövänligt handlande?
 
Vi kan inte vara en miljöförebild för dom flesta länderna i världen även fast det är så som många politiker vill få oss att tro.
P.g.a stor fattigdom i många länder har man knappt råd att överleva och då blir grönt tänk en lyxvara.
Detta sätt är inte rätt och inte fint emot Sveriges befolkning att genom att skapa dåligt samvete eller orimliga visioner där skatterna urholkar folks plånböckerna som sedan i sin tur bromsar handlandet som sedan bromsar ekonomisk tillväxt.
Allt för att få in skattepengar till annat, men inte till ett subventionerad och miljövänligt handlande?!
Ni politiker lägger ju grunden för tillväxt eller förfall. Känner ni inte detta ansvar bör ni börja ta det ansvar vi betalar er för med våra skattepengar.
 
Dax att hjälpa våra vänner i andra länder med öronmärkta pengar med krav till resultat, så dom kan få en utbildning och förutsättningar att få igång sin ekonomi för att sedan ha råd att vara miljövänlig för en renare och mer långsiktigt sundare värld 🌍 Ni tycker ju att EU är bra för då kan man ju påverka, vore trevligt om ni just kunde påverka i dessa miljöfrågor då detta är det största hotet enligt dom flesta partier.
 
• Vi har sett upplopp många gånger i moderna Sverige där poliser, brandbilar, ambulanser o.s.v förstörts, jagats och skrämts bort eller bränts upp. Detta innebär att Svensk lag inte längre kan upprätthållas. Är vår suveränitet borta? Man skrämmer folk med kränkningar av Svenska luftrum alla kränkningar är så klart fel, men vad är dessa upploppen för något vi såg precis? Hur kan vi ha dessa upplopp, dessa No Go Zoner, skjutningar o.s.v i olika städer som ledsamt nog existerar både här och där enligt Polisen? Är inte detta kränkningar av både vårt land och vår Demokrati?
 
3. Var är ert partis åsikter om detta, var är diskussionen om ett tryggt Sverige?
För det måste väl vara ert partis största uppgift då ni representerar oss som bor i detta land? Tror ingen vill bo i ett otryggt land.
 
• När skall det vara ok att ha en åsikt som kan vara kritisk i detta land utan att bli censurerad 🤬 på dom stora plattformarna på nätet, i tv / massmedia.
Att vara kritisk är sunt för ett land och dom som bor där. Det skall vändas och röras om tills goda sanningsenliga och verkliga förslag banar väg för ett gott stabilt samhälle.
När skall vi ha debatter i Sveriges television där man diskuterar fler sidor än endast en sida.
En television får aldrig bli politiskt färgad i ett demokratiskt land!
Detta säger väl sig själv!!! Men hur är det egentligen???
 
4. Är vi inte ett demokratiskt land längre?
5. Eller har demokratin tjänst ut sin roll?
 
Alla som är kritiska är INTE nazister, rasister eller Trump anhängare, anti-vaccare eller konspiratoriska.
Dom 3 sista alternativen är dessutom sunt att ifrågasätta med sanningsenliga debatter.
En opolitisk debatt med frågor och svar av just sakkunniga utan propaganda. Då propaganda handlar att övertyga och skapa opinion, inte att tala sanning och verklighet
Dessa typer av påhopp och stämplingar måste få ett slut, hela västvärlden har smittats med detta tillvägagångssättet, det kan alla se som lyssnar på utländska nyheter.
 
6. Är inte detta er uppgift som vill leda ett land att just inte splittra vårt land, utan att ena landet?
Detta borde vara en ledares uppgift.
Ni politiker har väl ett ansvar? Eller kanske inte!?
 
7. Detta strider emot dom demokratiska normerna med en politisk censur, var är er åsikt och vad betyder ordet demokrati för er?
 
• Jag tror väldigt många i vårt avlånga land längtar efter en politik som är försiktig och rädda om vårt land. En vänlig attityd mot omvärlden, precis så som Sverige varit i många år. Bortsett från 1990 talet och framåt. Ett neutralt land som hjälpt men samtidigt inte stjälper sitt eget lands invånare. Ni politiker är våra representanter och bör representera oss, inte stjälpa oss och absolut inte göra vårt land otryggt som det är i dag!
 
8. Var är visdomen, klokheten och uppriktigheten hos er politiker???
 
Ibland undrar man om ni glömt vem ni representerar? Ja ni är ju inget lag man bara hejar på, utan man röstar för att lämna över ett ansvar till ett fungerande och välmående land!!
 
• Samhället i dag känns splittrat.
 
• Var är visionerna om en god framtid, var är möjligheten att uppmuntra frågor och svar i vårt samhälle. Var är glädjen till att skapa ett fritt samhälle där makten är folket = demokrati ???
Ett starkt land där vi är enade trotts våra olikheter.
Var är lagarna som hjälper människor att inte begå brott?
Var är politiken som ömmar för dom som råkat illa ut ( brottsoffer ) istället för att rättfärdiga brottslingen.
Var är politiken som förebygger brott?
Exempel kvarterspoliser, patrullerande poliser, ungdomsgårdar, klara och tydliga regler vad som är lagligt!!!
Titta på Tyskland som börjar förebygga brott. Något som Sverige oförnuftigt nog monterat ner.
En förebyggande verksamhet i skolorna, ett krav på föräldrar som måste ta ansvar för sina barn!!!
Man pekar gärna på folkets rätt och bakgrunder med förmildrande omständigheter. Politiken har ju vänt allt upp och ner. Den moderna politiken har gjort rätt till fel och fel till rätt. Sedan anklagar man alla som reagerar på denna upp och nervända värld med ord som sätter stämplar på folk. Hur är detta möjligt, hur kan det ens få förekomma?
Är det på det här viset Politiker representerar dom som både valt er och betalar er lön?
 
Har vi ingen ekonomi i Sverige för att skapa ett tryggt och gott samhälle, så är det definitivt fel människor som släppts in i vår riksdag.
 
• Massmedia som erbjuder negativitet, skrämmer människor. Man letar upp negativa nyheter världen över om inte tillräckligt med negativa nyheter hittas i Sverige.
Detta tillvägagångssätt urholkar tron och hoppet för unga ända till våra äldre i dag och alla där i mellan.
Är en nyhet i sig själv negativ, är ordet nyheter en självskriven profetia att den måste vara negativ???
 
9. Var är dom positiva nyheterna? Var är framtidsvisionen som skapar ett gott samhälle och en tro på vårt land och framtid?
 
Hur i alla sina dagar kan man få ett gott samhälle när man bara skrämmer och får dom negativa spiralerna att snurra?
Var är dom positiva spiralerna som borde sättas igång av landets styrande, för ni sitter väl på er post enbart för att skapa och ta ansvar för ett gott tryggt samhälle där människan skall känna harmoni och må bra!!!
 
• Jag det finns ledsamt nog mycket mer som blivit sämre i vårt fd trygga fina land.
Med det är ni så klart medvetna om.
 
Vore glad om ni som vill representera oss att gör er besvär med ett svar som har samklang med verkligheten. Det andra har vi fått nog av!!!
Beskyllningar på andra partier som gjort fel, svar som inte stämmer med den verklighet vi lever i.
Debatter mellan politiker som vinns av dom med kvickaste kommentarerna, ofta med oförskämda anklagelser.
Politiken är viktigare än denna typ av kvickhet.
Den bör vara egenomtänkt, knådad och verklighetsbaserad.
Tror många av oss är mycket trötta på den låga nivå som vi fått i politiken i dag.
Inga mer dimridåer tack, eller beskyllningar på andra, utan vi behöver lösningar, möjligheter och en stor lust att förbättra ett land i kris.
 
P.s jag vet att många av partierna inte svarar sina ev väljare, utan skickar kanske svar som lyder: Vi svara gärna på frågor som rörande vår politik.
Men svar som rör samhället borde vara integrerat i allas politik?!
Därför är dessa frågorna relevanta för alla partier.
 
Att ge tydliga och klara svar borde vara en självklarhet och det hade också fått samhället att förstå vad som försiggår.
Vill man ändra på samhället skall det göras öppet och klart så folk förstår vad dom skall rösta på, om vi skall ha ett demokratiskt land vs.
Att censurera människors frågor eller rentav människors kunskap är ett simpelt sätt att tro att frågorna är ur världen.
Detta är absolut inte Demokrati. Detta har blivit vanligare dom sista åren.
 
Sanningen tål alltid att ifrågasättas med det gör inte lögnen!!!
 
10. Finns det någon instans i Sverige som tar ansvar för landet?
 
Några ledord som borde bejaka.
 
• Kärlek 🧡, kärlek till folket och samhället. Lusten att skapa ett gott samhälle.
• Moral och etik med respekt för folket och sitt land.
• Omtänksamhet, omtänksamhet till vårt samhälle med dom människor som bor där.
• Förståelse, förståelse till situationen som skapats. Samt en lust att hitta lösningar istället för att lägga energi på att beskylla andra partier som skapat problemen.
• Fred, Fred mellan människor i vårt land och i världen. Fred skapas med visdom, klokhet, kärlek och ett gott intellekt där man går till grunden med problem för att hitta lösningarna.
Fred skapas inte med vapen, då skulle vi lärt oss detta i skolorna, ta fram en pistol när du vill komma till rätta med problemen.
Men vapnen har däremot gett stora aktieutdelningar hos krigsindustrin. En industri som frodas och byggs upp av människors rädsla, hat och splittring. Krig har endast gjort problemen större om man nu värdesätter alla människors rätt att leva på denna jorden.
 
• 11. Men var är fredsindustrin? Den som gör människor trygga, den som skapar vänskap och bygger broar, den dom bygger upp istället för att skjutas ner.
 
• Världen är upp och ner, och den behövs definitivt vändas rätt om vi skall ha en ljus framtid.
 
12. Var är den tydliga politiken som gör skillnad???
 
Ursäkta min okunskap att formulera mig.
Jag känner mig faktiskt både rädd och otrygg i dessa rökridåer politiken har skapat.
Jag är bara en vanlig människa som alla andra på den här planeten.
Bara en av många som undrar hur ni i er politiska strävan egentligen tänker. Samt varför är ni politiker? Är det för samhällenas bästa eller för ert eget bästa?
Ja detta känns ledsamt nog inte tydligt, om ni har era poster för att bygga upp landet eller rasera landet.
Mycket ledsamt är att ens dessa frågor växer fram i ett så att säga Demokratiskt land där dialog etik och moral borde vara själva utgångspunkten i alla politik.
 
Om nu inte allt är samma politiska enhet med små nyanser som får oss att tro att vi lever i en demokrati. Då blir det mer som Riksdagsteater och det har jag svårt att tro att någon vill ha eller betala för.
 
Med vänlig hälsning, Magnus Rosén