Okategoriserade

Jag hade en dröm i natt!

På med arbetskläderna

Jag har haft många drömmar i mitt liv och vissa har förverkligats.
Att få spela musik och se världen har varit en stor dröm.
Jag har sett dom rika och dom fattiga samt många där emellan.

Nu har jag satt på mig traditionella arbetskläder och jobbar med Rock = Sten av olika storlekar och fraktar detta med ett ekipage som väger 32 ton med full last.

Photo Bengt Persson

Rock musiken fortsätter och många saker är på G. Bugar och tackar för detta. Detta ger jag aldrig upp.

Men!!!!!!

För vad kämpar jag, och för vad jobbar jag?
En enkel fråga kan man tycka, för att köpa döda ting för att förverkliga mig själv.
Men samtidigt, hur ser egentligen resten av världen ut, jag den är definitivt mestadels fattig och även mycket fattig.
Där är drömmen att kunna överleva dagen. Ja vilka kontraster fast vi lever på samma planet.

Jag fick en dröm i natt som jag tog med mig till gryningen i dag.
Gjorde en kopp kaffe och började fundera.

Detta är drömmen och tankarna kring detta.

Jag var i ett land på besök där fattigdomen var stor, plötsligt såg jag väldigt utvecklade maskiner som kom flygande. Dom flög lågt, väldigt lågt så man fick böja sid för att inte bli skadad av dessa ting.
Detta var främmande makter som styrde och ställde över dom fattiga. Då vi råkade vara där så blev ju vi också drabbade då maskinerna inte kunde se skillnad på fattiga eller rika människor.
Självklart var det en rik nation som använde sig av dessa maskinerier. Dom utarmade resurserna, styrde och ställde över något som egentligen inte var deras.

Men vad kan man sätta emot om man är fattig? Inte mycket.

Nu är jag vaken med min kopp kaffe och ljuset börjar spira in genom fönstret.
Mina funderingar kring detta är alla drönare med vapen som flyger i vissa länder och rättfärdigas med att dom fattiga är terrorister och farliga för dom rika länderna.

Detta är ju väldigt dyr och skrämmande verksamhet som istället till viss del kunde användas till att bygga upp dom fattiga länderna.
Då tänker jag såklart på utbildning, hjälp till själv hjälp, istället för död och förtryck som skapas av detta maskineri.
Får folk det bra skapas ju andra förutsättningar och vänskapen ligger närmare till hands mellan människor.

Alla dom Miljarder kronor som bara Sverige har skänkt samt alla hjälpa organisationer som bl.a röda korset. Vore intressant att se vart alla dessa pengarna byggt upp under åren? Vi ser ofta tragedin och skänker pengar då vi vill hjälpa utsatta människor, men vi ser nästan aldrig vad pengarna har åstadkommit?
Jo vi vet att vissa skor sig med väldigt höga löner från dom skänkta pengarna, så redan där försvinner ju en del och då har ju inte ens pengarna lämnat landet.

Självklart finns det exempel på lyckad hjälp och det kanske just för att visa att pengarna går till bra grejer.
Men jag menar inte några små exempel utan hur har alla dessa miljarderna kunnat hjälpa till som vi skänkt i många år nu?

Jag är inte insatt i detta, så detta är bara tankar och funderingar som söker svar.

Att rättfärdiga är en sak, men att ge en ärlig och sanningsenlig bild vore säkert stimulerande för många då mycket pengar och skattemedel skänks samtidigt som vi själva börjar få exempel fattigpensionärer som kommer ha svårt att klara vinterns kyla med dom nya el räkningar.
Att frysa ihjäl eller brännas ihjäl av värme är ju olika saker men med samma utgång.

Varför jag funderar på detta är hur man å ena sida är så behjärtansvärd och använder folks dåliga samvete för att rättfärdiga hjälpen till behövande och samtidigt blundar man iskallt för problemen som börjar uppstå i krokarna.
Denna ekvationen föder också många tankar.
Är allt så fint som vi tror? Är det godheten och omtänksamheten som råder?

Ni som är mer insatta i detta kanske kan ge svar?

Går 100% till hjälp från dessa hjälporganisationer exempel som till utbildning till behövande, eller hur mycket äts upp av dyra hyror, bilar, hus, flygbiljetter, höga löner, dyra middagar och 5 stjärniga hotell samt hur mycket är svinn?
Finns det en redovisningsplikt hos mottagarna för alla dessa hjälp insatser?

Att skicka kläder och mat känns ju behjärtansvärt, men att skicka en vävstolar, symaskiner, redskap och utbildning att bygga brunnar för att hämta vatten, samt verktyg och kunskap att rena till dricksvatten. Att återskapa bördig jord för att odla.
Samt utbildning som ger samma kunskap och samma möjligheter som i västvärlden?
Fråga nr 2: Var är all information som visa vad alla miljarder efter miljarder som skänkts under dom sista 50 åren av våra skattepengar och spargrisar, vad har dom gett och hjälpt till med och vad har resulterat lett till?

Dessa pengarna borde gjort otroligt stor skillnad i U länderna, där även priserna är så mycket lägre. Speciellt då det inte bara är Sverige utan massa andra länder som också skänker stora summor.
Tänk vad härligt att veta vad vi varit med om att hjälp till med, verkligen något att vara stolt över.

Är man ett rikt land kan man hjälpa andra, men om landet faller ekonomiskt så börjar ju livbåten att läcka och kan inte längre fungera som livbåt.

Bara några tankar denna lördag.

Magnus

Love Peace Understanding