Okategoriserade

Regnskogarna öppnar sina portar!

The tree of Life tour 2023

Dom magsika portarna öppnar sig till regnskogarna i Brasilien 

i början på vintern 2023 där teamet Bengt Carlsson och Leon Rabelo bjudit med Magnus Rosén och som möter Kulturen i Amazonas djungler med bl.a sin egen musik.

En hoppfull idé om bevarandet av Amazonas och dess livsmiljö, både för människorna och den biologiska mångfalden. Med musik vill vi belysa och upplysa om ’livets träd’ i Amazonas. Detta skall göras inom ramen för ett kulturellt och konstnärligt samarbete mellan Sverige och lokala organisationer i Amazonas.

Vårt första mål är en musikalisk multimediaföreställning med uruppförande i Amazonas, Brasilien, nämligen i staden Manaus historiska operahus, den sk. ”Teatro do Amazonas”. Föreställningen kommer att ha medverkande av både svenska och brasilianska musiker. Förutom musik, kommer vi att förmedla bilder och information om Amazonas, hoten den är utsatt för, men framför allt hoppfulla initiativ för dess bevarande.
 Sedan kommer samma föreställning att bli framförd i olika konsertlokaler i Sverige. Förutom dess konstnärliga värde, kommer vi på så sätt att öka medvetandet hos den svenska publiken om vad som kan göras för att skydda Amazonas. 

Medverkande från Sverige: 

Magnus Rosén, el-basist som tidigare spelat med hårdrockbandet ’Hammerfall’, men som även med sin musik arbetat i ett flertal sociala projekt och med olika publiker. I samband med besöket skall det spelas in en video där Magnus spelar sin elbas i regnskogen, troligen upphissad i ett högt träd. Detta video-innehåll kommer sedan att kunna användas i konserterna i Sverige. Magnus kommer även att besöka Musikhögskolan i Manaus för att hålla workshops med musikstudenterna, samt kommer han även att besöka samhällen längs Amazonasfloden, där han kommer att förmedla information om sitt konstnärliga arbete och utföra ’musikaliskt brobyggande’. 

It’s time to Rock the world again!

Foto @artphotosweden.se www.artphotosweden.se 

Bengt Persson.

Magnus.

Love Peace Understanding

Remember: Questions gives knowledge

Free Speech gives a Free world