Athenas hela Sveriges talarbyrån

Källa: Athenas hela Sveriges talarbyrån

Intervju med Magnus Rosén

Få har lika stor musikalisk bredd som basisten Magnus Rosén. Han har spelat på fullsatta arenor världen över och på små, intima tillställningar. Han har spelat i världskända heavy metal-band, i softa jazzband och som soloartist tillsammans med symfoniorkestrar. I sina inspirerande föreläsningar tar han oss med på en resa bakom kulisserna i livet som musiker, där han talar om kändisskap, droger och det som verkligen betyder något här i livet. Läs mer i denna exklusiva intervju!

Magnus Rosén känd bassist.
Till Edetbilagan.
ETTABILD BILAGAN
 • Vad vill du förmedla genom dina föreläsningar?
  Att förhoppningsvis kunna ge spännande insikter och nya perspektiv!
 • Vad var det som fick dig att söka dig vidare från Hammerfall efter tio år i bandet?
  Några frågesatser som jag har haft i detta beslutet var bland annat: Hur hanterar jag situationen, när guldfatet är borta? Hur reagerar omgivningen utan glorian av kändisskap? Men framför allt var jag nyfiken att stå på egna ben.
 • Hur känns det att spela inför fullsatta arenor jämfört med att spela på mindre, mer intima tillställningar? Vad föredrar du?
  Att stå inför 100 000 personer och som mest 150 miljoner tv-tittare. Det är något som inte går att beskriva med ett par ord. Men detta och mycket mer handlar bl.a. mina föreläsningar om. Jag föredrar båda situationerna då dom kräver och inspirerar på två helt olika sätt.
 • Du valde tidigt att avstå från drogerna som hörde till livet på rockturné. Var det svårt?
  Nej, det var inte svårt att avstå från droger, speciellt då jag har haft och har ett inspirerande intresse i musiken. Jag tror det är viktigt när det kommer till yngre människor, att våga ha sina drömmar och visioner om framtiden. Så som rockvärlden ser ut i dag kan det vara lätt att få förutfattade meningar. Många frågar sig egentligen hur verkligheten och sanningen ser ut bakom den höga musiken och dess image. Detta är också något jag talar mer om i mina föreläsningar.
 • Vilka är dina hjärtefrågor just nu och varför?
  Funderar på tre av livets pelare som i mina tankar är: kärlek, våra val i livet och utbildning. Detta för att få svar och kunna använda mig av kunskaper och insikter utifrån mig själv och andra. För livet är väl ett mirakel trots allt.
Till startsidan